4 juni 2021
19:30

Grums IK

Referat: Töcksfors IF - Grums IK

När Grums för första gången på nio år äntrade div-4 scenen blev det förlust med 4-2 (2-0) på Hagavallen. En på förhand grannlaga uppgift visade bli just så besvärlig, siffrorna odiskutabla (även om domaren redovisade 4-0 till förbundets tabell), men ändå en match där Grums hängde med bra spelmässigt.
Hemmalaget kunde gå till pausvila med en bekväm ledning på 2-0. 1-0 kom efter 20 minuter på hörna då Damian Adamczyk fick till en perfekt nick.
Grums fina chans till kvittering gäckades av en dubbelräddning av hemmamålvakten. Sebastian Lundqvist revs ned utanför starffområdet, han drog själv frisparken med kraft och på målvaktsreturen var Pablo Torrijos Munos först framme, men ny räddning av målisen Marcin Kwaiatkowski såg till att Töcksfors kunde behålla ledningen.
I stället blev det 2-0. Ny fast situation, Jerker Westberg räddade, men Arkadiusz Drapsa var framme och slog returen i nät.
Grums kom ut starkt i den andra halvleken, var först på andrabollar och spelade helt enkelt bra. Därör kom det som en kalldusch när Töcksfors 11 minuter in på halvleken i efterdyningarna av en hörna kunde nicka in 3-0, på nytt var det Drapsa som var målgörare. Och 4-0 kom inte långt efter, i en tilltrasslad situation hamnade bollen i grumsmålet via en egen spelare.
Filip Jansson såg till att Grums spräckte nollan via en framstöt på vänsterkanten, och en ny sådan från nämnde Jansson satte Pablo i bra läge och slutresultatet 2-4 spikades.
Töcksfors vann på att man tog hem de flesta luftdueller och var effektiva, med en ledning spelade man i andra halvlek på att satsa på omställningar, något man var duktiga på. Som sagt, Grums var med i matchen, inte tu tal om annat, men i avslutningsmomenten visade hemmalaget upp kvalitet.
Timmarna innan matchstart kom nya direktiv från Tävlingskommittén som innebar att division fyra och fem spelas med avbytare i stället för ersättare. Detta p.g.a Corona.
Nu kommer matcherna tätt, KB Karlskoga (seriefavoriten) hemma på onsdag, Norrstrand hemma redan på lördag och Arvika borta tisdag veckan efter.
Laget: Jerker Westberg - Petter Gunnarsson, Somin Widström, Niklas Andersson, Andreas Ragnarsson - Pablo Torrijos Munos, Samuel Strömberg, Adam Jansson - Robin Frisell, Filip Jansson - Sebastian Lundqvist - Bastian Rojas Diaz, Sebastian Biscevic, Ido Henriksson, Daniel Åslun, Mohammed Khalif.